Het grootse tuinfeest van de stad

De Dag van de Romantische Muziek, een heerlijke zomerse dag in het Park. Flaneren in je mooiste kleren en zorgeloos genieten van de mooiste concerten onder de bomen in de luwte van de stad.

Op zaterdag 24 augustus vond het oudste gratis festival van Nederland, 'de Dag van de Romantische Muziek' weer plaats in het Park. Bezoekers genoten van een bijzonder programma, verspreid over zeven podia, waar klassieke muziek in al haar vormen en stijlen werd gevierd. Het was een prachtige zonnige middag, voordat helaas het einde van 'de Dag' vroegtijdig werd beëindigd door stormachtig spektakel wat in een opera van de weergoden niet misstaan had.

In de middag scheen gelukkig de zon en flaneerden de bezoekers in hun mooiste kleding of met zelfgemaakte hoeden door het Park. Wandelend langs de zeven podia in het Park. Soms verborgen, zoals het Strauss podium. Waar ze onder de dikste Plataan van Rotterdam muzikale diepgang vonden bij Duo de Thuiskomst en genoten van kamermuziek met het Agathe Ensemble.

Lumen Ensemble op het Beethoven podium

Elk podium had zijn eigen sfeer, en de muziek vond plaats door het hele Park, waardoor ook de toevallige Parkbezoekers werden verrast door melodieën op onverwachte plekken. Zo waren er naast intieme optredens met kamermuziek ook meesterwerken van de grote klassieke musici die werden uitgevoerd door gerenommeerde topmusici en jong talent.

Het Lumen Ensemble interpreteerde de grenzen van de muzikale expressie en verkende de zeldzame muzikale schatten uit de beroemde composities.

Piazolla

Het Piazolla podium bracht de warmte van Europa en Zuid-Amerika naar Rotterdam, met gepassioneerde optredens van zowel jong talent als gevestigde namen.

Met Magda Mendes, en Tango en Cuatro met Omar Mollo genoten bezoekers vanaf een stoel en vanaf de dansvloer die naast het podium lag. Krijg je hier niet genoeg van bekijk dan vooral ook naar de agenda van de Heerenhuyskamerconcerten.

Ten Holt

Voor wie even wilde ontsnappen aan de drukte, bood het Park verstilde plekken onder de bomen bij de waterpartijen. Hier stond de tijd stil tijdens een bijzondere uitvoering van Simeon ten Holt's ‘Canto ostinato’, uitgevoerd op vibrafoons en marimba’s door Vincent Houdijk Malletgroep. Terwijl je in het gras lag, nam de muziek je mee op een meditatieve reis, begeleid door het zachte ruisen van de bladeren.